fredag 8. juli 2011

Der Schlei

Eckernförde N 54.28.445 Ø 009.50.500

På søndagen den 3/7 forlot vi Høruphav med kurs for Schleimünde og Kappeln, vi har vært heldige med vind for også idag seilte vi på lens ned til elvemunningen og inn i elven Schlei. Vi passerer to små marinaer, Lotzeninsell og Maasholm og fortsetter 4 nautiske inn til Kappeln.

Kom desverre ikke lenger unna, pga husvegg.
Vi trives i denne småbyen begge to og det er stille og deilig i Havnen til ASC Kappeln.
Og om språket ikke helt rekker til snakker havneassistenten brukbart svensk.
Etter to dager med å være helt turist og fikset kaiplass for Abeline som kom etter at vi forlot havnen fortsatte vi videre sydvestover elven inn til byen Schleswig som også er meget sevært.

Passerer en gammel jernbanebru på veien.

Pyntet er det overalt...............

........med blomster..........

......... pluss at det er rent og pent.

 
Over døren inn til domen.
Domen var desverre stengt denne dagen så vi kom ikke inn, men den må ha vært et skue fra innsiden, den var enormt stor. Men det får bli til en annen gang.

Denne seilte utrolig godt.

En liten gård vi passerte.

Om du klikker på denne lenken finner du litt historie om elv/fjorden Schlei som danskene kaller Slien.
Dagen derpå kruset vi oss tilbake til ASC i Kappeln og la oss på utsiden av Abeline, skipperen Christian har besøk av sine foreldre så vi fikk hilst på dem. Og så ble det jo selvfølgelig en liten tur på Prätorius for litt småhandel, litt sløving og en tidlig kveld.

Abeline forlater Kappeln, kaptein Heide til rors med sin far.

Etter skippermøte ble vi enige om å følge med de andre til Eckerförde som er en ny havn for oss, vi ble litt lurt for Christian sa at det var en litt kjedelig by men tvert om, det er et yrende liv der og vi er så heldige at nu i helgen er det havnefest så det er satt opp boder overalt med scener, så vi blir her en natt ekstra, så får en vel tatt noen bilder av livet også. Og som vanlig nesten dumt å gjenta det, utrolig pent overalt. Hjemme er tendensen at alt skal rives og fornyes, mens her nede skal det gamle bevares og vernes. Som riksantikvaren sa på tv her om året,: "vi vet jo at grunnen til brannene kan være tvilsom".
Men så lenge pengene råder så blir det som det blir.

Noen bilder fra rundt rådhusplassen.......

...........i Eckernförde, bildene kan se skjeve ut men se i mitten.


Så til slutt en liten hilsen med selvportrett av turistene


Ingen kommentarer: