torsdag 4. oktober 2018

En dag underveis.



Syvsover er en vist, skulle opp for å seile klokken 8, men våkner da og drar 1/2 10.


Lysekil har en stor og stolt kirke.
Det er 3.okt og ligger i Näverkärskilen, rett nord av Lysekil, fin le der for nordatrekk. Det er spådd nord idag og det tegner jo fint for å lense unna ned til Gbg området.


Mollösund
Skyfri himmel og litt lite vind til børjan så litt VP hjelper til første halve timen.


Kyskesund
Nesten rett sydover forbi to stykk Kornö, passerer Lysekil ned Gåsöfjorden forbi Islandsberg og Gullholmen. Syd av Härmanö blir det hardt babord før det samme skjer til styrbord og ned forbi Porsnäsudde og ut Kråksundsgap, Bråtö og rett inn til Mollösund. Så ut i Kråkefjord, har aldri sett ei kråke der :-),  ned langs Härön og gjennom vakre Kyrkesund.

 Skärhamn
Så blir det Skärhamn og Ingegårdsholmene før det blir litt vinsjing rundt hjørnet på Hjärterö og ut ved Jungfruhålet, vinden har dreid NV.


Mot Ingegårdsholmene
Videre gjennom "tranga" ved Klädesholmen ned forbi Barrlind og ut i Marstrandfjorden og inn mot byen, ned med seil og putrer gjennom og ut Albrektsundskanal, opp med genoa og kurs mot Sälö dreier litt SSE og glir ned øst av Remmen og Källö-Knippla, passerer Hällsö med Björkö om babord.


Tranga ved Klädesholmen
Går til slutt opp mot land og ruller inn motoren starter pentaen og tusler pent inn og legger meg i gjestehavnen på Öckerö, gøtt om plass.


Carlsten festning Marstrand
Det var en liten oppsummering av en alldeles nydelig dag på sjøen i strålende sol.
Var i havn litt over klokken fem etter 45 nautiske

En som fulgte meg i over tre timer.




Ingen kommentarer: