torsdag 22. juni 2023

Halsa til Sprova

Svartisen har krøpet ganske mange meter tilbake

Tusla meg ut fra Halsa og inn til Engen  brygge, som er det nærmeste Svartisen en kommer med båt. Gikk litt rundt og sonderte på eftan. Pakket ryggsekken dagen etter og tuslet i retning isen som er 5km å gå. Men dessverre jeg må innrømme det, dit opp kom jeg aldri. Orket rett og slett ikke, kjente på beina og pusten at det ble tungt og i samme slengen være alene nei da er det bedre å snu. 

Tilbake ombord slapp jeg taua og seilte videre, så en annen båt i det fjerne på kryssende kurs og dess nærmere ble den mer kjent, det var "Anna" fra Hjartøya og hun var også på vei inn til øya Støtt. 

Hurtigruta passerer Støtt

Neste stopp ble nok en liten øy, Fleina denne gang i en lun vik med navn Selvågen og jeg droppet ankeret og hadde en stille fin natt. Fleina er rett nord av den litt mer kjente Fugløya.

En ting en finner ut her nord det er at telefonabonementet spiller en stor rolle for dekning og det eneste er faktisk Telenor sitt. Pluss at jeg burde en tur i flaskebanken, trengte hårklipp samtidig som det er en by med det meste så ja Bodø ble neste. Lå der i to netter og roet meg i fortsatt govær.

En hærlig kveld på Landegode for anker.

Landegode er også en fin øy, litt lite gjestebrygge men hele lagunen  på innsiden er fin for anker.

Han herr Tjeld på matjakt

Jeg bruker å ta det første badet i april men iår har ikke lyssten vært der pga de lave temperaturene i lufta. Men her i solsteika inn i cocpit, ramla jeg frivillig uti (17/6), kaldt var det, ti kanskje. 

På en vegg på Kjerringøy

Været holder og i strålende solskinn kom vi til Kjerringøy dagen derpå, vakker plass. Ja vakkert er det meste her oppe. Det er en gammel kjøpmannsplass fra 1800 tallet som er værnet. Knut Hamsun sine bøker handler om denne plassen, og det er vel også noe tv greier herifra de senere årene..

En vernet handelsplass.....

med en pen kirke.

Men som sagt Lofoten er målet, så videre nord, nå endte jeg opp på en plass som het Nordskot som er siste stopp før Vestfjorden for min del, ankret for natten og seilte over fjorden i fin vind dagen etter og fortøyde på Skrova tidlig på eftan. Lofoten er nådd, nå skal det bare kruses rundt og nyte en stund.


Ble tatt imot av en svenske fra Fjellbacka på Skrova

Over taket på den samme plass




1 kommentar:

Bård sa...

Fantastisk hvilke turer du tar😎