torsdag 1. juni 2023


Sør Gjæslingane til Hommelstø.


Etter en koselig kveld forlot jeg for Rørvik pga meldt dårlig vær, les kuling og verre.

Men det jeg ikke registrerte var at havna ligger nesten åpen for syd vinder så sydvesten kommer også inn her så det er en urolig havn. Men er det sånn så er det sånn, samtidig er det jo værre på utsiden.

En som står og venter på sydgående som kommer der ute

Det ble syv netter i Rørvik, men fikk jo reparert litt blandt annet en varmer som sviktet, fikk sendt deler fra Sarpsborg og de ankom på ett døgn, jeg skrudde og den virker.

Nord og sydgående hurtigrute møtes i Rørvik

Var også i en maritim butikk nede på brygga og kjøpte et par meter kabel for jeg hadde brudd fra dynamo til regulator, hadde ikke stor nok tang til de litt grove kabelskoene. men no problem, lån med denne sa mannen. Det var en tang til et par tusenlapper. Hadde det skjedd hjemme? 

Det er vel lov å ønske litt?

Tross det dårlige været var det koselig i Rørvik, hyggelige mennesker og fint klubbhus til båtforeningen.

En plass langs veien

Endelig kom en kveld med sydvest og 8 til 11sm, så jeg satte seil og forlot byen klokken 4 på eftan, litt friskt til å begynne med men det gikk unna nordover, med rev i seilene.

Så denne krabaten sveve sakte avgårde på jakt

Etter 42 nautiske endte jeg opp i Møyhavn på øya Torget der også Torghatten ligger. men det ble dårlig med tur opp til hullet for min del, det regnet konstant og var surt så jeg var knapt i land. det får bli på sydgående reise.

På vei nordover

Og været var fortsatt spådd dårlig så jeg bestemte meg for å finne en havn vekk fra alle vinder. Det ble opp forbi Brønnøysund, rundet toppen av odden noen nm lenger nord og lenset inn i Velfjorden. helt inne i bunnen ligger en liten plass som heter Hommelstø. Nå fornærmer jeg sikkert noen men leste på nett at det var en plass mellom E6 og Brønnøysund og det var det hele. Men det er daglivare her så her blir jeg noen dager. Noe som er litt rart er at jeg er lenger øst her oppe enn i Halden.

Skal bli flinkere med bilder bare været blir bedre.














Ingen kommentarer: